Nieuwe Mercedes Actros

Als Van Veldhuizen Logistiek kiezen wij voor Mercedes-Benz trucks. Betrouwbaarheid en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Als Van Veldhuizen Logistiek kiezen wij voor Mercedes-Benz trucks. Betrouwbaarheid en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Vandaar onze keuze voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS. Recent namen wij 4 nieuwe modellen in gebruik, daarnaast staan er nog 2 nieuwe trucks in de bestelling. De rood/witte trucks worden ingezet voor distributietranpsort in de Benelux.

Deze trekkers zijn voorzien van de nieuwste variant van het Active Break Assist systeem van Mercedes-Benz. Active Brake Assist 4 (ABA4) helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en reageert met behulp van de nieuwste Mercedes-Benz radartechnologie ook op voetgangers en fietsers. Als het systeem langzaam rijdende of stilstaande verkeersdeelnemers detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen.

Indien nodig grijpt het remsysteem zelfs in tot volledige stilstand. Naast dit remsysteem worden de twee trekkers tevens voorzien van SideGuard Assist. Dit systeem kan de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook ondersteunen, omdat het bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck kan herkennen.

De keuze voor Mercedes-Benz is volgens Berth van Veldhuizen, directeur van Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V, een logische. “De trucks van Mercedes-Benz hebben bewezen betrouwbaar te zijn,” vertelt Berth van Veldhuizen. “Daarnaast kijken we naar het totaalplaatje en Mercedens-Benz staat bekend om zijn gunstige TCO.” Ook de sterke Mercedes-Benz serviceoganisatie achter de vrachtwagens ziet de directeur als een belangrijk pluspunt. “Transport is onze business dus we zijn liever niet teveel bezig met de randvoorwaarden,” zegt hij.

Meer info in het artikel op Transport Online.

Ander nieuws

Intelligente Dashcams Voor Ons Wagenpark

Intelligente Dashcams Voor Ons Wagenpark

Ons wagenpark is voorzien van een intelligente dashcam.

Lees meer
Wil jij een Mercedes van de zaak?

Wil jij een Mercedes van de zaak?

Wil jij een Mercedes van de zaak?

Lees meer
Interview Berth van Veldhuizen met Mercedes

Interview Berth van Veldhuizen met Mercedes

Interview Mercedes over camera's in plaats van spiegels

Lees meer