Over Ons

Al meer dan 100 jaar een betrouwbare partner in transport, distributie en opslag van goederen. En daarnaast een echt familiebedrijf.

Wij zijn opgericht in 1902 op de Achterkerkstraat 13-15 in Veenendaal. Begonnen als een bodedienst naar Arnhem, en in de loop van de tijd uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Onze specialisaties liggen in transport & distributie door de Benelux en opslag van goederen. Wij beschikken over een prachtig wagenpark dat de laatste milieu en veiligheidseisen overstijgt. Voor het opslaan van goederen hebben wij 2 moderne, centraal gelegen, opslaglocaties in Veenendaal en Rhenen.

Betrouwbaarheid staat voorop

In de logistiek is betrouwbaarheid van groot belang. Door onze kennis en ervaring kunnen wij u de zekerheid bieden die u nodig heeft. Vanuit onze centraal gelegen locaties in Veenendaal en Rhenen bedienen wij uw klanten waar en wanneer u dat wenst. Daarnaast rijden wij met een modern wagenpark, wat een positieve bijdrage levert aan onze continuïteit. Wij voeren zo ongeveer 95% van onze zendingen uit met ons eigen wagenpark en chauffeurs. Zo houdt u grip op uw zending.

Wij zijn een flexibele partner. Ook wanneer u last-minute een zending bij uw klant wilt hebben, of wanneer u een opdracht heeft met afwijkende formaten. Wij zetten in op duurzame relaties met onze klanten en bieden u dienstverlening op maat.

Duurzaam en veilig transport

Veiligheid en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke speerpunten. Zo zijn al onze vrachtwagens voorzien van Euro 6 motoren. Onze (Euro 6) motoren stoten 97 procent minder stikstof dan oudere type motoren. Daarnaast proberen wij door middel van het werken met data onze CO2 uitstoot te beperken en onze ritten zo efficiënt mogelijk te plannen.

Veiligheid tijdens onze werkzaamheden staat centraal. Als vervoerder hebben wij een grote verantwoordelijkheid als verkeersdeelnemer. Onze vrachtwagens zijn uitgerust met de laatste veiligheidssystemen en voorzien van intelligente dashcams.

Innovatie en digitalisering

Ondanks dat wij een oud bedrijf zijn, hoeven wij niet ouderwets te zijn. Wij zetten zoveel mogelijk in op automatisering en digitalisering. Zo zijn al onze zendingen online te traceren (track & trace) via ons portaal. Tevens kunt u al uw zendingen via ons Online Order Entry portaal invoeren. Dit kan zowel per zending als in bulk. Wij kunnen vaak een directe koppeling maken met uw software systemen. Wij zijn dagelijks bezig om onze dienstverlening te verbeteren.

Ook voor onze opslag capaciteiten werken wij met een WMS en scanners waarmee wij op ieder moment van de dag real-time inzichtelijk hebben wat er bij ons staat opgeslagen. Welke artikel, op welke plaats, alles kunnen wij herleiden. Zo behouden wij voor u het overzicht.

Een echt familie bedrijf

Van Veldhuizen Logistiek is nog steeds een echt familie bedrijf, in 2021 is de 5e generatie begonnen. Zo heeft u bij Van Veldhuizen Logistiek de directe, persoonlijke dienstverlening die u ook van een familiebedrijf kan verwachten, zonder in te leveren op professionaliteit.

Team

Berth van Veldhuizen

Berth van Veldhuizen

Dick van Veldhuizen

Dick van Veldhuizen

Patrick Hooijer

Patrick Hooijer

Willem van de Kraats

Willem van de Kraats

Historie

Oprichting
1902

Oprichting

Gijsberthus van Veldhuizen (geboren in 1866) neemt in 1902 de bodedienst op Arnhem over van Evert Davelaar, die het bedrijf in 1880 oprichtte. Het bedrijf wordt gevestigd in de Achterkerkstraat 13-15 in Veenendaal. Het eerste vervoersmiddel is een paard en wagen.

Eerste vrachtwagen
1914

Eerste vrachtwagen

De eerste vrachtwagen wordt in gebruik genomen en de bedrijfsnaam wordt ‘’Gebroeders van Veldhuizen’’.

In oorlogstijd
1940-1945

In oorlogstijd

Bij de evacuatie in ‘40 brengt Gerrit van Veldhuizen het Veenendaals archief in veiligheid. In ’44-’45 rijden Gerrit en Teunis van Veldhuizen – de nodige gevaren trotserend – voor de voedselvoorziening.

Naamswijziging
1979

Naamswijziging

De bedrijfsnaam wordt gewijzigd in: Gebr. Van Veldhuizen Transport B.V.

Verhuizing
1988

Verhuizing

Na 86 jaar verhuist het bedrijf van de Achterkerkstraat naar de Transformatorstraat in Veenendaal.

Berth en Dick aan het roer
1990

Berth en Dick aan het roer

Berth en Dick Van Veldhuizen nemen het bedrijf over.

Verhuizing
1995

Verhuizing

Het bedrijf verhuist van de Transformatorstraat naar de Storkstraat in Veenendaal.

Het 100-jarig bestaan
2002

Het 100-jarig bestaan

Een prachtige mijlpaal voor het echte familiebedrijf. Het honderdjarig bestaan werd bekroond met het predicaat ‘Bij koninklijk besluit Hofleverancier’. Hier zijn wij ontzettend trots op.

Verhuizing
2009

Verhuizing

Nieuwbouw in Veenendaal: op bedrijventerrein ‘De Batterijen’. Hier zijn wij nog steeds gelokaliseerd.

Van Veldhuizen Logistiek
2018

Van Veldhuizen Logistiek

Het bedrijf, dat sinds 2009 op de Batterijen gevestigd is, krijgt de nieuwe naam Van Veldhuizen Logistiek. De 40 trekkende en 35 getrokken eenheden laten iedereen zien dat Van Veldhuizen sinds 2002 hofleverancier is.